BUDIMPEŠTA 3 DANA

Posebna ponuda 3 dana
Budapest, Hungary Europa | Busom

Plovite brodom po Dunavu u jednom od najljepših gradova Europe. Budimpešta je Kraljica Dunava prepuna prekrasnih znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Putovanje završite u prekrasnom gradiću Szentendre gdje su mnogi umjetnici potražili i pronašli inspiraciju

01.-03.11.2019.  GARANTIRAN POLAZAK

First minute cijena: 590 kn

Redovna cijena: 650 kn

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Budimpešti
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

 

Cijena ne uključuje

 • plovidba Dunavom i razgled Budimpešte s broda 12 eur
 • večera u tradicionalnoj mađarskoj čardi uz folklorni program 25 eur – uključeno: piće dobrodošlice, meni od 3 slijeda / neograničena konzumacija vina
 • ulaznica i rezervacija termina za Muzej marcipana 3 eur
 • ručak u gradiću Sentandrija 15 eur – uključeno: meni od 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 390 kn
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 390 kn
 • plovidba Dunavom i razgled Budimpešte s broda 12 eur
 • večera u tradicionalnoj mađarskoj čardi uz folklorni program 25 eur – uključeno: piće dobrodošlice, meni od 3 slijeda / neograničena konzumacija vina
 • ulaznica i rezervacija termina za Muzej marcipana 3 eur
 • ručak u gradiću Sentandrija 15 eur – uključeno: meni od 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • nema popusta za trokrevetnu sobu

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 100 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 400 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Čakovca i Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

ALPE 4

1.DAN       ZAGREB – BUDIMPEŠTA

Polazak iz Zagreba u 7:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Budimpešti uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku odlazak najviše točke grada – brda Gellért na 235 m/nv sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda iz 1851. godine s koje se pruža panoramski pogled na Budimpeštu. Nastavljamo do Budima, dijela Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvaća oko trećine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8). Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima. Spuštamo se u središte živahnog centra grada, prošetat ćemo ćemo pješačkom zonom poznate Vaci ulice i središtem grada preko glavnog gradskog trga Vörösmarty do poznate tržnice na dnu ulice s bogatom ponudom suvenira, mađarskih vina, rakija i poznate začinske paprike. Odlazak prema hotelu i smještaj. Kraće slobodno vrijeme za odmor. A kako bismo dan završili na mađarski način fakultativni odlazak u tradicionalnu čardu gdje je uz folklorni program uključena večera (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

 

2.DAN  BUDIMPEŠTA

Doručak. Nastavljamo razgled peštanskog dijela grada (autobusom i pješice): najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade Parlamenta, impozantne građevine i velika turistička atrakcija koja se nalazi na obali rijeke Dunav – bazilika sv. Stjepana u kojoj se nalaze mumificirani ostaci prvog mađarskog kralja, Stjepana I. – nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi – Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela – gradski park tj. Varosliget – avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom – Elizabetin trg … Slobodno vrijeme u gradskom središtu. U popodnevnim satima predlažemo fakultativnu jednosatnu vožnju brodom po Dunavu – mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Noćenje.

 

3.DAN   BUDIMPEŠTA – SENTANDRIJA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme u centru Budimpešte. Oko podneva odlazak prema 20 km udaljenom gradiću Sentandrija dobro očuvane barokne arhitekture, šarolikim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima koji je najposjećenija turistička destinacija na Dunavu. Po dolasku razgled grada i mogućnost posjete Muzeju marcipana (u sklopu kojeg se nalazi i radionica) gdje se mogu vidjeti prava mala umjetnička djela napravljena od marcipana. Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak, predlažemo zajednički odlazak na ručak (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Mađarska je država u Srednjoj Europi. Okružena je s Austrijom, Slovačkom, Ukrajinom, Rumunjskom, Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom. U zemlji živi oko 10 milijuna stanovnika, koji pripadaju brojnim narodima, a ponajviše Mađarima. Glavni grad je Budimpešta koji se nalazi na sjeveru zemlje, uz obalu Dunava. Budimpešta je i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje s preko 1,7 milijuna stanovnika. Ovaj jedinstveni grad nastao je spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj obali.
 Nazovite nas: +385 48 625 280

Za sve dodatne informacije pošaljite nam poruku.

Prihvati uvjete korištenja