ISTANBUL – 4 dana

Posebna ponuda 4 dana
Istanbul, Turkey Europa | Avionom

Želite doživjeti Bliski Istok? A ne želite daleko putovati. Onda je Turska najbolje rješenje za vas. Rajska destinacija gdje ljeto traje veći dio godine. Istanbul je bogat arheološkim i kulturnim znamenitostima koje su izgradile razne civilizacije koje su živjele ovdje. Od starih Rimljana i Grka preko Bizantinaca i Otomana. Otiđite na Bazar i cijenkajte se za kožu, nakit, tepihe, začine i ostale proizvode ili jednostavno uživjate u gastronomskim delicijama jedne od najboljih kuhinja svijeta.

30.10.-02.11.2019.  GARANTIRAN POLAZAK

First minute cijena: 2.390 kn

Redovna cijena: 2.590 kn

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb – Istanbul – Zagreb
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*
 • transfere i razglede prema programu
 • uslugu izrade turske vize
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku i lokalnog vodiča
 • jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja

Cijena ne uključuje

 • pristojbe zračnih luka 990 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 890 kn
 • fakultativne sadržaje i ulaznice
 • napojnice za lokalnog vodiča i vozača
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • vizu za Tursku 150 kn
 • 30% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi
 • popust za treću osobu na pomoćnom krevetu u trokrevetnoj sobi 150 kn
 • obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 990 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 890 kn

Fakultativni sadržaji:

 • krstarenje Bosporom 420 kn (cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak)
 • večera uz show u restoranu Sultana’s 1001 noć 390 kn (cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće: 2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka)
 • izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču 350 kn (cijena uključuje transfer, lokalnog vodiča, ulaznicu za Dolmabahče palaču i uspinjaču)
 • ples Derviša 155 kn (cijena uključuje show u kulturnom centru Hodjapasha)

Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika.

Rezervacije i plaćanje za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja.

Informativna cijena ulaznica – plaćanje na licu mjesta: Aja Sofija 11 eur; Topkapi palača 11 eur + harem 6 eur.

VIZA: potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr. Cijena online vize je 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Organizator putovanja vrši uslugu apliciranja u ime i za račun putnika bez naknade, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular, do 40 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u zračnoj luci na dan putovanja od strane voditelja putovanja.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (ako i kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 10 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

ALPE 4

1.DAN  ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 9:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s pratiteljem putovanja pješice do središnjeg trga Taksim te Istiklala, glavne  trgovačkopješačke ulice u samom centru Istanbula s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

 

2.DAN  ISTANBUL

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu) toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Noćenje.

Fakultativno – mogućnost odlaska na večeru sa show programom (uključen povratni transfer).

 

3.DAN  ISTANBUL

Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet; poludnevno krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca Bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Odlazak do egipatskog bazara koji još zovu i bazar začina. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni ples Derviša. Noćenje.

 

4.DAN  ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak autobusom preko jednog od čuvenih istanbulskih mostova koji povezuju Europu i Aziju. Panoramska vožnja i pauza za fotografiranje te povratak na europsku stranu Istanbula i posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači. Zatim slijedi odlazak do mjesta Eyup gdje se uspinjačom vozimo do vidikovca Piere Loti. Pauza za kavu i uživanje u prekrasnom pogledu na Istanbul te povratak. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18:05 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:10 sati.

 Nazovite nas: +385 48 625 280

Za sve dodatne informacije pošaljite nam poruku.

Prihvati uvjete korištenja

Ostala putovanja