KINA – VELIKA TURA

Posebna ponuda 11 dana
China Daleka putovanja

Putovanje Kina – zrakoplovom iz Zagreba

Peking – Xian – Hangzhou – Suzhou – Shanghai

Vrijednost više: unutarnji let + noćni vlak + polupansion

Oduvijek ste sanjali o Dalekom istoku? Željeli bi prošetati Velikim Zidom ili se pomoliti u Nebeskom hramu? Isprobati svoje umijeće jedenja štapićima? Prošetati najmnogoljudnijim gradovima na svijetu? Onda je ovo putovanje baš za Vas.

USKORO NOVI TERMIN

First minute cijena: 6.990 kn

Redovna cijena: 7.490 kn

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi: 3.090 kn

Cijena aranžmana “Putovanje Kina” uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu
 • transfere autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (doručak u hotelima, večere u lokalnim restoranima s uključenim 1 pićem po osobi prema programu – jedna večera sa pekinškom patkom u Pekingu, jedna večera dumplings u Xianu)
 • prijevoz noćnim vlakom u spavaćim kolima s četiri ležaja Peking-Xian
 • unutarnji let Xian – Hangzhou
 • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu
 • pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju i pripremu putovanja

 

Cijena aranžmana “Putovanje Kina” ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade (3.090 kn / 412€ – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata)
 • vizu za Kinu
 • obroke drugačije od navedenih
 • napojnice lokalnim davateljima usluga (35 € po osobi – plaćanje na licu mjesta)
 • osobne troškove
 • putno osiguranje (preporučamo)

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi: 3.090 kn / 412€

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn / 198€

 

Putovanje Kina – Fakultativne doplate: (prijave i uplate isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana):

– Akrobatski show u Shanghaiu: 180 kn / 24€

– Doplata za korištenje četverokrevetne kabine u vlaku kao dvokrevetne: 550 kn / 73€ po osobi

 

Ostale fakultativne doplate:

– Ljetna palača: 35 €

– Tang Dinasty Show: 35 €

– Krstarenje rijekom Huangpu u Shanghaiu: 15 €

– posjet jednom od najviših nebodera na svijetu: cca 25 €

Viza: 

Obvezna – jedan ulaz! Agencija nije u mogućnosti posredovati u ishođenju vize!

Veleposlanstvo je u Zagrebu i putnici osobno trebaju aplicirati za vizu (predati svu dokumentaciju i dati otisak prstiju), dok podizanje putovnica može napraviti i agencija uz dostavu „Pick up“ formulara koji ćete dobiti u Veleposlanstvu. Cijena usluge podizanja gotove putovnice je 100 kn po osobi.

U upotrebi je elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu, a termin podnošenja zahtjeva dogovara se osobno putem interneta. Prije samog dolaska u Veleposlanstvo, nužno je da svaki putnik osobno ispuni elektronički obrazac te dogovori vrijeme predaje dokumenata za izradu vize. Cijena vize iznosi 180 kn ukoliko se ishodi redovnim putem.

 1. Podnositelj zahtjeva za vizu treba popuniti obrazac za vizu. Web adresa za podnošenje zahtjeva: https://cova.cs.mfa.gov.cn
 2. Nakon podnesenog zahtjeva potrebno je dogovoriti vrijeme predaje dokumenata, također, putem interneta.
 3. Za izradu vize potrebna 1 fotografija (48 x 33 mm), ispunjeni obrazac, avio karta, potvrda o hotelima, kopija prve stranice putovnice, original putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.
 4. Ovisno o popunjenosti grupe, cca 30 dana prije polaska, putnik će dobiti svu dokumentaciju potrebnu za izradu vize.

Za više informacija kontaktirajte našu putničku agenciju ili na slijedećem linku!

https://www.travelchinaguide.com/embassy/croatia.htm

Napomena: Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja AZUR TOURS-a.

Red letenja na Qatar Airwaysu-u, 03.10.-13.10.2019.
QR 218QR 892

QR 871

QR 217

03 OCT Zagreb – Doha

04 OCT Doha – Peking

12 OCT Shanghai – Doha

13 OCT Doha – Zagreb

17:15 23:45

02:10  14:55

23:50  05:00*

08:05  13:10

Napomena: Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

Putovanje Kina – minimalni broj prijavljenih putnika: 20

ALPE 5

1.DAN      ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta i podjela putnih dokumenata.

Na polasku 03.10.: Prijava na let za Dohu na liniji QR 218 (Qatar Airways) s polaskom u 17.15 sati. Dolazak u Dohu u 23.45 sati i nastavak leta za Peking na liniji QR 892 s polaskom u 02.10 sati. Noćni let. Obroci tijekom leta.

 

2.DAN     PEKING

Dolazak u Peking je predviđen u 15.25 sati (na polasku 03.10. u 14:55 sati). Odlazak u restoran na večeru te do ulice Wangfujing gdje možete isprobati lokalne specijalitete kao što su škorpioni, dudov svilac i sl. Odlazak do hotela i smještaj. Noćenje.

 

3.DAN     PEKING– VELIKI INESKI ZID – PEKING

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda – velikog Kineskog zida dugog oko 8.000 kilometara, građenog tijekom punih 20 stoljeća (1987. godine zid je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a). Slijedi razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva navedene dinastije. Vožnja prema Olimpijskom selu te kraće zaustavljanje radi fotografiranja kod Olimpijskog stadiona, poznatog i kao “Ptičje gnijezdo” i „Vodene kocke“. Večera u lokalnom restoranu – danas ćemo probati najpoznatije kinesko nacionalno jelo – Pekinšku patku. Povratak u hotel, noćenje.

 

4.DAN    PEKING– XIAN/noćni vlak

Nakon doručka, odlazak do najvećeg trga na svijetu – Tiananmen, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske palače dinastija Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama koji se prostire na više od 720.000 m2. Slijedi odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi štovali boga neba i prinosili žrtve. Večera u lokalnom restoranu te odlazak prema željezničkom kolodvoru i ukrcaj na vlak za Xian, staru prijestolnicu Kine i početnu postaju Puta svile. Noćna vožnja u spavaćim kolima turističke kategorije. Svaka kabina sadrži 4 ležaja. Trajanje vožnje oko 12 sati.

 

5.DAN    XIAN

Po dolasku, odlazak u hotel na doručak. Slijedi odlazak na izlet do mauzoleja Qin Shi Huang Di, prvog cara koji je objedinio Kinu i graditelja do danas najvećeg poznatog grobničkog kompleksa na svijetu. Ovdje  je pronađeno 6.000 unikatnih  glinenih statua ratnika i konja. Povratak u Xian. U poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo. Večera – danas ćemo probati poznate kineske dumplinge (knedlice od tijesta punjene s puno varijacija). Nakon večere predlažemo odlazak na Tang Dynasty Show (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

 

6.DAN    XIAN – HANGZHOU/zrakoplovom

Doručak i odjava iz hotela. Posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini, te odlazak na razgled neobične gradske džamije. Slijedi transfer do zračne luke te prijava na let za Hangzhou, grad je koji poznat po svojoj bogatoj povijesti i pitoresknom krajoliku. Ovaj grad je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Kini, a nosi nadimak „Raj na zemlji“. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

 

7.DAN   HANGZHOU – SUZHOU

Doručak. Razgled grada: pagoda Šest harmonija, posjet hramu Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru. Na kraju ćemo posjetiti i plantažu zelenog čaja te ga degustirati. Vožnja prema povijesnom gradu Suzhou poznatom po kanalima, mostovima, proizvodnji svile, a posebice po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi zaštićeni na listi UNESCO-a. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

 

8.DAN   SUZHOU– SHANGHAI

Doručak. Dan ćemo započeti posjetom jednom od najpoznatijih vrtova, a potom otići na vožnju brodom po 1.500 godina starom Carskom kanalu. Slijedi posjet Muzeju svile i tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile (mogućnost kupnje proizvoda od svile). Posjetit ćemo i najpoznatiju ulicu u Suzhou staru preko tisuću godina. Vožnja prema Shanghaiu. Predlažemo odlazak na krstarenje rijekom Huangpu sa prekrasnim pogledom na kolonijalnu četvrt Bund i futuristički Pudong sa nekim od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu). Večera. Smještaj u hotel i noćenje.

 

9.DAN    SHANGHAI

Nakon doručka, odlazak na razgled Shanghaia: razgled Hrama Bude do Žada – najznačajnijeg gradskog svetišta. Nastavak do Vrtova sreće mandarina Yu (vrt je remek djelo kineske parkovne arhitekture). Slobodno vrijeme za osobne programe (mogućnost kupovine ili posjete nekom od gradskih muzeja). Večera. Predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show (uz doplatu). Noćenje.

 

10.DAN    SHANGHAI – ISTANBUL/DOHA

Doručak. Preporučamo odlazak i uspon na jedan od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu). Zatim odlazimo do divne Francuske četvrti koja obiluje restoranima i kafićima. Kasni ručak ili večera. Organizirani transfer u zračnu luku. Fakultativno (uz doplatu) predlažemo vožnju do zračne luke maglev vlakom (trajanje vožnje: 8 minuta a vlak u vrijeme kada grupa ide do zračne luke doseže brzinu od 300km/h. Inače mu je najveća brzina 430 km/h). Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1053 s polaskom u 22.45 sati (na polasku 21.04.) ili prijava na let za Dohu na liniji QR 871 s polaskom u 23.50 sati (na polasku 03.10.). Noćni let. Obroci za vrijeme leta.

 

11.DAN    DOHA – ZAGREB

Na polasku 03.10.: Po dolasku u Dohu u 05.00 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji QR 217 s polaskom u 08.05 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.10 sati po lokalnom vremenu.

Napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja.

Narodna Republika Kina, često zvana samo Kina je država u istočnoj Aziji. Poznata kao najmnogoljudnija zemlja svijeta, po veličini površine je četvrta (4.) na svijetu (iza Rusije, Kanade i SAD-a). Proteže se od Tihog oceana na istoku do planinskog lanca Pamira na zapadu (oko 5000 km) i od rijeke Amura (kineski Heilong Jiang) na sjeveru do otoka Hainana na jugu (oko 4000 km). Po broju stanovnika Kina je prva zemlja u svijetu. A ujedno je i zemlja sa najstarijom civilizacijom. Više od 2000 godina, od 211. pr. Kr. do 1911. bila je ujedinjena u golemo carstvo.
 Nazovite nas: +385 48 625 280

Za sve dodatne informacije pošaljite nam poruku.

Prihvati uvjete korištenja

Ostala putovanja