KRAKOW 4 DANA

Posebna ponuda 4 dana
Kraków, Poland Europa | Busom

Jedan od najljepših starih gradova Europe koji se pomoću Europske unijie posljednih desetljeća potpuno obnovio i danas je jedan od najuređenijih i najljepših europskih gradova.

Grad bogate povijest i i kulture ima i odličnu gastro ponudu

NOVI TERMIN USKORO

First minute cijena: 1.290 kn

Redovna cijena: 1.390 kn

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Krakowu
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

 • večera u tipičnoj pivnici/restoranu 20 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • poludnevni izlet u rudnik soli Wieliczka 230 kn odrasli, 200 kn osobe do 26 godina (uz dokaz da su školarci ili studenti – uplata prilikom rezervacije putovanja (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, ulaznicu i obilazak rudnika uz stručnog vodiča)
 • poludnevni izlet u Auschwitz 150 kn – uplata prilikom rezervacije putovanja (minimum 20 putnika, maksimum 30 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom i obilazak spomen područja sa uključenim slušalicama uz lokalnog kustosa)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 560 kn
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 560 kn
 • nema popusta za trokrevetnu sobu
 • večera u tipičnoj pivnici/restoranu 20 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • poludnevni izlet u rudnik soli Wieliczka 230 kn odrasli, 200 kn osobe do 26 godina (uz dokaz da su školarci ili studenti – uplata prilikom rezervacije putovanja (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, ulaznicu i obilazak rudnika uz stručnog vodiča)
 • poludnevni izlet u Auschwitz 150 kn – uplata prilikom rezervacije putovanja (minimum 20 putnika, maksimum 30 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom i obilazak spomen područja sa uključenim slušalicama uz lokalnog kustosa)

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 100 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 500 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Čakovca i Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

 

ALPE 4

1.DAN     ZAGREB – WADOWICE – KRAKOW

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Krakowu uz povremene odmore tijekom puta. Prvo dolazimo u Wadowice, grad u kojem je rođen pokojni papa Ivan Pavao II. Osim glavnog trga i razgledanja kuće u kojoj je rođen i proveo djetinjstvo, nepisano je pravilo da u jednoj od brojnih slastičarnica probate i „kremowke papieske“ (papinske kremšnite). Nastavljamo prema obližnjem Krakowu. Po dolasku smještaj u hotel. Kraće vrijeme za odmor. Zajednički odlazak u grad s pratiteljem putovanja i prvo upoznavanje gradskog središta. Navečer predlažemo odlazak na večeru (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta) u jednu od tipičnih pivnica/restorana s poljskim specijalitetima i pivom koje možda nije toliko poznato kao češko, ali proizvodi se već 1.000 godina! Povratak u hotel. Noćenje.

 

2.DAN      KRAKOW – izlet rudnik soli WIELICZKA – KRAKOW

Doručak. Odlazak u obilazak grada koji je bio prijestolnica Poljske do 17. st. kao i jedan od centara znanosti, religije i kulture centralne Europe. Zbog tih razloga kao i sačuvanog arhitektonsko-umjetničkog bogatstva Krakow se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Razgledavanje kulturne prijestolnice Poljske koji je nekoć bio kraljevski grad: krećemo od brdašca Wavel s predivnom panoramom na grad i rijeku Wislu; gdje se nalaze Kraljevski dvorac, jedna od najljepših renesansnih palača Europe, i Katedrala, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Razgled grada: glavni trg Rynek Główny, najveći gradski trga u Europi (površine 40.000 m², gotovo nepromijenjena izgleda od 13. st.) s predivnim Ratuszowim tornjem – žuta palača Sukiennice (unutar palače nalaze se štandovi i zatvorena tržnica) – čuvena gotička Bazilika Djevice Marije (poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata) – vrata sv. Florijana – utvrda Barbican (nekada je bila ključ obrane grada) – crkvu Sv. Florijana (zaštitnika vatrogasaca i dimnjačara, crkva u kojoj je Karol Woytila radio dvije godine kao vikar) – Jagielonsko sveučilište – Kazimierzovažidovska četvrt … Poslijepodne predlažemo poludnevni izlet do obližnjeg rudnika soli Wieliczka (rezervacija i uplata prilikom rezervacije putovanja), koji je više podzemno carstvo nego rudnik i jedna od najvećih turističkih atrakcija Poljske s preko milijun posjetitelja godišnje. Ovaj UNESCO zaštićen rudnik soli s predivno ukrašenim i osvjetljenim podzemnim prostorijama od kojih su neke na dubini i od 150 m uistinu će vas očarati. Uz pratnju lokalnog vodiča doživjet ćete ćete uistinu nevjerojatne prostorije od kojih jedna sadrži i čuvenu kapelu sv. Kinge u kojoj se nalaze veliki lusteri napravljeni od soli koji tom prostoru daju uistinu magičan ugođaj. Povratak u Krakow u poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme za uživanje u gradu. Noćenje.

 

3.DAN         KRAKOW – AUSCHWITZ – KRAKOW

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet do Oświęcima (rezervacija i uplata prilikom rezervacije putovanja), mjesta gdje se nalazi najzloglasniji koncentracijski logor II. svjetskog rata AuschwitzBirkenau. Auschwitz je upravo zbog svoje veličine među najposjećenijim koncentracijskim logorima koji su danas podsjetnik na ljudsku patnju – razgled spomen područja AuschwitzBirkenau (trajanje cca. 3,5 sata). Danas se koncentracijski logor Auschwitz nalazi pod zaštitom UNESCO-a kao muzej i spomenik svim žrtvama nacističkog uništavanja Židova, kao i svih ljudi protivnika nacizma. Povratak u Krakow, slobodno poslijepodne. Navečer predlažemo šetnju židovskom četvrti Kazimierz, danas trendovskim dijelom grada koji obiluje brojnim zanimljivim i neobičnim barovima i restoranima. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.DAN      KRAKOW – BRATISLAVA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Bratislavi. Dolazak u Bratislavu, šetnja starom povijesnom jezgrom: glavni trg na kome se nalaze stara gradska vijećnica i Rolandova fontana – Mihalska vrata s tornjem iz 14. stoljeća, jedina preostala od četvora vratiju u gradskim zidinama – Primacijalna palača, današnje sjedište gradonačelnika Bratislave – Slovačko narodno kazalište – palača Grasalkovič, rezidencija slovačkih predsjednika… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Zagrebu u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Krakov (Krakow) - grad na jugu poljske ujedno je i studentski grad i drugi je najveći te najstariji grad Poljske. Grad je prepun spomenika, muzeja i crkvi te odlične gastro ponude.
 Nazovite nas: +385 48 625 280

Za sve dodatne informacije pošaljite nam poruku.

Prihvati uvjete korištenja