KUBA 9 dana

Posebna ponuda 9 dana
Cuba Daleka putovanja

Zavirite u ovaj egzotični i  vrlo popularni karipski otok.  Uz duge, bijele pješčane plaže, tirkizno more, ukusnu hranu, dobru zabavu uz rum, cigare i ritmove kubanske glazbe nećete poželjeti uskoro napustiti ovaj otok

NOVI TERMIN USKORO

First minute cijena: 8.990 kn

Redovna cijena: 9.490 kn

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn

Cijena uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb – Havana – Zagreb na ekonomskoj klasi
 • smještaj u standard sobama u hotelima 4* (3 noćenja s doručkom u hotelu u Havani, 1 noćenje u privatnom smještaju – sobe sa kupaonicom, tuš, wc, 3 noćenja u hotelu 4* u Varaderu, obroke prema programu (4 ručka s jednim pićem u lokalnim restoranima prema programu , all inclusive usluga tijekom 3 noćenja u hotelu u Varaderu)
 • sve transfere prema programu
 • izlete
 • razglede
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • lokalnog vodiča
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložno promjeni od strane avio kompanije)
 • kubansku vizu (turističku kartu za Kubu) od 450 kn(obvezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.290 kn, obvezno ako osoba spava sama u sobi
 • dodatne obroke
 • fakultativne izlete
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • napojnice 45 eur (plaćanje na licu mjesta)
 • putno zdravstveno osiguranje

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn

Obavezna doplaza za turističku kartu (viza) za Kubu za hrvatske državljane

Minimalni broj putnika: 15

Osoba na trećem ležaju: na upit

Vrijednost više:
hoteli 4* u Havani i Varaderu, noćenje u Trinidadu u casas Particulares, ručkovi na razgledima, ulaznice za lokalitete,  all inclusive u Varaderu

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza – turistička karta za Kubu.

Napomene
Kategorizacija hotela na Kubi razlikuje se od europske, primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima i sl. te je svakako potrebna prilagodba.
Organizator može promijeniti redoslijed razgleda u programu.

First minute cijene vrijede do 40 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Za sve ostalo vrijede Opći Uvjeti i uputstva

ALPE 3

1.DAN 01.06.2019. / ZAGREB – PARIZ – HAVANA

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji OU 470 (Croatia Airlines). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:40 sati na liniji AF 946 (Air France). Dolazak u Havanu predviđen je u 20:35 sati. Prijevoz do hotela 3* u Havani.  Smještaj u hotelu.  Noćenje.

 

2.DAN 02.06.2019. / HAVANA

Doručak. Odlazak na vođeni razgled grada Havane. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda isl., poznato šetalište „Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slobodno vrijeme za shopping i odlazak na tržnicu. Povratak u hotel, noćenje.

 

3.DAN 03.06.2019. / HAVANA – PINAR DEL RIO – VIŃALES

Nakon doručka u hotelu odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u tvornicu cigara u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

 

4.DAN 04.06.2019. / HAVANA – PLAYA GIRON – CIENFUEGOS-TRINIDAD

Doručak. Odlazak u Trinidad prolazeći Playa Giron-Muzej oružja. Odlazak prema Cienfuegosu jednoj od glavnih kubanskih luka. Cienfuegos zbog ljepote povijesnog centra zovu i „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu Plaza de Armas. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. Stoljeća. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle odn. Palača doline sagrađena u neo gotičkom stilu. Ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nastavak putovanja u Trinidad. Koktel dobrodošlice i check in u hotel u Trinidadu. Noćenje

 

5.DAN 05.06.2019. / TRINIDAD

Nakon doručka odlazak na razgled Trinidada, najočuvanijeg i najfotogeničnijeg kolonijalnog grada na Kubi a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Odlazak u Museum koji prikazuje stil života i kolonijalnu arhitekturu te u  La Canchanaru, staru kuću iz 18. st. gdje ćete degustirati jedinstveni trinidadski rum koktel napravljen sa sokom od šećrene trske. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Poslijepodne odlazak na plantaže šećera te odlazak do tornja Manaca Iznaga. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6.DAN 06.06.2019./ TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO

Nakon doručka odlazak iz Trinidada u Santa Claru. Osoba koja je povezana ovim gradom je Che Guevara koji je zaslužan za pobjedu u bitci za Santa Claru iz 1958. godine, posljednju bitku Kubanske revolucije. Posjet njegovom mauzoleju mauzoleju, te vlaku koji je napadnut u odlučujućim trenucima kubanske revolucije. Slijedi odlazak na ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slijedi odlazak prema poznatom ljetovalištu Varadero. Smještaj u sobe i noćenje na bazi all inclusive usluge.

 

7.DAN 07.06.2019./ VARADERO

Doručak. Slobodan dan za uživanje u prekrasnoj pješćanoj plaži, kupanje, sunčanje i opuštanje. Noćenje.

 

8.DAN 08.06.2019./ VARADERO – HAVANA – AMSTERDAM

Nakon doručka kratko slobodno vrijeme i pripremanje za povratak, check out iz hotela te odlazak prema zračnoj luci u Havani.  Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 16:35 h na liniji KL 724.

 

9.DAN 09.06.2019./ AMSTERDAM – ZAGREB

Predviđeno slijetanje u Amsterdam u 08:00 h. U 12:10 h nastavak leta prema Zagrebu na liniji KL1941. Povratak u Zagreb predviđen u 14:00 h.

Kuba je najveći karipski otok smješten između Karipskog mora i Atlanskog oceana, južno od Floride. Ukupno ima oko 11 milijuna stanovnika. Havana je glavni i najveći grad Republike Kube, glavna luka te gospodarsko-kulturno i turističko središte. To je najnaseljeniji grad u zemlji. Povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a je jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa u Latinskoj Americi
 Nazovite nas: +385 48 625 280

Za sve dodatne informacije pošaljite nam poruku.

Prihvati uvjete korištenja

Ostala putovanja