VARŠAVA I KRAKOW – 5 dana

Posebna ponuda 5 dana
Warsaw, Poland Europa | Avionom

Doživite državu koja privlači sve veći broj turista. Posjetite Wadowice (rodni grad pape Ivana Pavla II.), ili najveći i najljepši rudnik soli u Europi – Wieliczka. Uživajte u prekrasnoj prirodi i arhitekturi, ali i strepite u najzloglasnijem koncentracionom logoru – muzejskom kompleksu koncentracijskog logora Auschwitz – Birkenau

NOVI TERMINI USKORO

First minute cijena: 3.590 kn

Redovna cijena: 3.890 kn

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom Polish Airlines (LOT) na relaciji Zagreb-Varšava-Zagreb
 • prijevoz turističkim autobusom
 • smještaj u hotelu 3* (1 noćenje u Varšavi i 3 noćenja u Krakovu) na bazi 4 noćenja s doručkom
 • razglede prema program
 • lokalnog vodiča u Varšavi i Krakovu
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
 • troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)
 • dodatne obroke
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 790 kn
 • fakultativne izlete
 • putno osiguranje

POPUSTI I DOPLATE

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 790 kn

FAKULTATIVNI SADRŽAJI:

 • izlet Auswitz – Wadowice: 60 eur po osobi (minimalno 10 putnika, cijena uključuje autobusni prijevoz, ulaznicu  s vođenjem u Auswitzu. Cijena ulaznice za Papinu kuću u Wadovicama nije uključena u cijenu i iznosi cca. 5 eur po osobi)
 • izlet Wieliczka: 50 eur po osobi (minimalno 10 putnika, cijena uključuje autobusni prijevoz i vođenu turu muzejom. Ulaznica nije uključena u cijenu i plaća se cca. 25 eur po osobi)

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 10 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

 

ALPE 4

1.DAN      ZAGREB – VARŠAVA

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, 2. kat kod kioska Tiska. Slijedi direktan let za Varšavu aviokompanijom LOT u 12:05. Po slijetanju u Varšavu oko 13:40 i graničnih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora krećemo u razgled grada pješice ili javnim gradskim prijevozom. Započinjemo starom gradskom jezgrom koja je u drugom svjetskom ratu bila potpuno uništena i razrušena te kasnije iznova sagrađena i renovirana. Danas je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do baroknog Kraljevskog dvorca – spomenika povijesti i nacionalne poljske kulture, Sigmundov stup-podignut u čast vladara koji je 1596. premijestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu. Kralj u jednoj ruci drži mač što simbolizira hrabrost a u drugoj križ koji predstavlja njegovu borbu protiv zla. Nastavak do glavnog trga Rynek, najvećeg srednjovjekovnog trga u Europi, gotičke katedrale Sv. Ivana, jedne od tri varšavske katedrale, ujedno i najstarije. U njoj su pokapani mnogi poljski velikani… Predvečer predlažemo odlazak do Lazienki, največeg parka u Varšavi. Park je dom mnogim palačama, uključujući i Palaču na vodi. Svakako posjetite Palaču kulture, najvišu i kultnu građevinu u Varšavi. S tridesetog kata zgrade možete doživjeti prekrasan pogled na grad (okvirna cijena ulaznice 20 ZL). Navečer predlažemo odlazak do obale rijeke Wisle koja je postala popularno mjesto okupljanja i druženja uz mnoge kulturne sadržaje poput otvorenog kazališta i kina te ciklusa koncerata u izvedbi najboljih mladih poljskih glazbenika. Noćenje.

2.DAN     VARŠAVA – KRAKOV

Ujutro nakon doručka odjava iz hotela te odlazak autobusom prema Krakovu. Nakon prijave u hotel krećemo u obilazak grada. Krakov, grad savršeno očuvanog arhitektonsko umjetničkog bogatstva, na listi svjetske baštine UNESCO-a, jedan je od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgled počinje na brdašcu Wawel gdje se nalaze Kraljevski dvorac, jedna od najljepših renesansnih palače Europe, i katedrala, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Posjet ostalim znamenitostima: Trg glavne tržnice, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi nakon Trga Sv. Marka u Veneciji, Florijanova vrata, utvrda Barbican, toranj i crkva sv. djevice Marije, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, Kazimirova židovska četvrt. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo  odlazak na večeru u tradicionalan poljski restoran s lokalnim specijalitetima. Noćenje.

 

3.DAN     KRAKOV – AUSZWITZ – WADOWICE, FAKULTATIVNI IZLET

Doručak. Ujutro predlažemo odlazak u Oswiencim-u gdje se nalazi muzej najzloglasnijeg nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz – Birkenau. Od proljeća 1942. godine, do jeseni 1944. godine, vlakovi su dovozili Židove iz cijele Europe, koja je bila pod nacističkom okupacijom, na smaknuće u plinskim komorama. Pogledat ćemo film i razgledati muzej u pratnji lokalnog vodiča. Na povratku u Krakow stati ćemo u Wadowicama, rodnom mjestu pape Ivana Pavla II (Karola Wojtyle). Poslije pada komunizma lokalna industrija je bankrotirala, međutim zbog očuvane prirode, povijesne baština te kao rodno mjesto pape Ivana Pavla II. dovelo je do brzog rasta turizma. Trenutno više od 200.000 ljudi posjeti grad svake godine. U stanci za kavu svakako isprobajte kremowke, omiljeni kolač pape Ivana Pavla II.  Povratak u Krakow. Noćenje.

 

4.DAN    KRAKOV – WIELICZKA, FAKULTATIVNI IZLET

Doručak. Predlažemo odlazak do Wielicke, najvećeg rudnika soli u Europi koji je 1978. godine upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Razgled rudnika i muzeja uz pratnju vodiča. Rudnik krase prekrasne dvorane u kojima se nalaze razne skulpture od soli, podzemne kapele, restorani i koncertna dvorana. Ispod površine zemlje nalazi se i muzej rudarstva s originalnim alatom i rudarskom opremom još od srednjeg vijeka pa sve do danas. Povratak u Krakow. Noćenje.

 

5.DAN    KRAKOV – VARŠAVA – ZAGREB

Doručak. Odlazak autobusom do zračne luke u Varšavi. Priprema za let prema Zagrebu aviokompanijom LOT s polaskom u 15:40. Slijetanje u Zagreb u 17:20.

Poljska - država na istoku srednje Europe. Poljska je podijeljena na 16 pokrajina, uglavnom na temelju povijesnih regija, ali ujedno je i zemlja čudesne arhitekture i bogatih prirodnih ljepota. Jedna od najvećih država u Europi koja ima oko 40 milijuna stanovnika.
 Nazovite nas: +385 48 625 280

Za sve dodatne informacije pošaljite nam poruku.

Prihvati uvjete korištenja

Ostala putovanja